Home | Bestuur | Algemeen | Competitie | Beker | Ranking | Jeugd | Links
Nieuws & Mededelingen - Toernooiagenda - Teams & Locaties - Downloads


Zon . 25-05-2020: Einde HWDO Seizoen 2019-2020

Beste HWDO leden,

Naar aanleiding van eerdere berichten m.b.t. de competitie(s) van het seizoen 2019-2020, vragen wij jullie aandacht voor het volgende.

Wij hebben besloten om het huidige seizoen niet meer uit te spelen.
Dit seizoen wordt nietig verklaard en kan derhalve als niet gespeeld worden beschouwd.
Er worden dus geen kampioenen benoemd en ook de promotie/degradatie regeling is niet van toepassing.
Indien er weer een nieuwe competitie kan worden begonnen, zal dit in principe op basis van de zelfde indeling gebeuren als dit seizoen.

Wij hebben lang gewacht met het nemen van dit besluit, daar wij de hoop hadden dat we met versoepeling van de door de overheid genomen maatregelen, de draad weer op te kunnen pakken en de competities voor het begin van de zomervakantie konden afwerken.
Wij zijn van mening dat dit nu praktisch gezien niet mogelijkis om te bewerkstelligen, voor sommige locaties en teams, om tot een juist einde van de competities te komen.

Daar er nog een substantieel aantal wedstrijden in iedere divisie gespeeld diende te worden, vonden wij het niet reëel om de huidige stand als eindstand te hanteren, of om alles op basis van een halve competitie
af te wikkelen.

Dit betekent dus ook dat er geen single play-offs, bekerwedstrijden en prijsuitreiking plaats vindt.

Ook de HWDO ranking toernooien zullen geen doorgang vinden, en beginnen daar waar mogelijk in het nieuwe seizoen aan een nieuwe reeks. Het reeds ontvangen inschrijfgeld zal in de prijzenpot worden meegenomen voor de nieuwe editie.

Het is nog even afwachten of we in september weer aan een nieuwe competitie kunnen en mogen beginnen. Dit zal mede afhankelijk zijn van verdere versoepeling van maatregelen en geldende regels voor onze speellocaties.

We begrijpen dat deze beslissing voor sommige teams voor ľof nadelig uitpakt, maar hopen met genoemde uitleg begrip te krijgen voor dit besluit.

Daar waar mogelijk en indien er ruimte ontstaat, zullen we bekijken of we een vrijwillige promotie of degradatie mogelijk is. Dit is mede afhankelijk van het aantal teams wat zich inschrijft komend seizoen.

We hopen jullie hier voldoende mee te hebben geïnformeerd en zien jullie hopelijk snel weer aan het dartbord.

Met vriendelijke groet,

Het HWDO bestuur